Hemşirelik birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, bireyi ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen bilim ve sanattan oluşan bir disiplindir. Hemşirelerin rolü, bir insanın doğumundan ölümüne kadar hayatının tüm alanlarını kapsamaktadır. Hemşirelerin “bakım verme” ve “tedavi planına katılma” rollerinin yanı sıra, “güvenli ve sağlıklı bir çevre oluşturma”, “eğitim”, “danışmanlık”, “araştırma”, “yönetim”, “kalite geliştirme”, “iş birliği yapma”, “iletişimi sağlama” gibi rolleri de bulunmaktadır.
Hemşirelik kuramsal bilgi ve beceriyi içeren uygulamalı bir sağlık disiplini olup hemşirelik eğitimi sistematik ve ciddi bir çalışma gerektirmektedir. Hemşirelik bakımının etkili, güvenli ve yeterli olması için girişimler dikkatle ve eleştirel olarak değerlendirilmelidir. İnsanın eşsizliğine olan felsefi inancıyla hemşirelik mesleki eğitiminin teorik ve uygulamalarının çağdaş yöntemlerle sürdürülmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Bölüm bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyen, edindikleri bilgileri eğitim öğretim süreçlerine aktaran, sürekli kendini geliştiren, eğitim-öğretim süreçleri konusunda tecrübeli öğretim elemanı kadrosuna sahiptir. Öğrencilerimizin 4 yıl boyunca ulusal standartlara uygun ve uluslararası düzeyde iyi bir eğitim alabilmesi için, sahip olduğumuz tüm bilgi, beceri, deneyimlerimiz ve tüm olanaklarımızla çağdaş ve nitelikli eğitim programı ile öğrencilerimizi birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede; eğitim, uygulama, araştırma, yönetim ve liderlik gibi rollerini etkin şekilde kullanabilen, sağlık ve bakım hizmetlerini evrensel standartlarda işbirlikçi, araştırmacı, çağdaş ve nitelikli eğitim programı ile ülkesine karşı sorumluluklarının bilincinde, etik değerlere sahip, insan haklarına saygılı, otonomi sahibi, uygulayıcı, araştırıcı, eğitici, lider ve yönetici profesyonel hemşireler olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Kuramsal, laboratuvar ve uygulama alanlarından oluşan hemşirelik programımız üniversite eğitiminin gerektirdiği bilgi, beceri ve tutumları kazandıracak, sosyal, kültürel gelişim sağlayacak nitelikte hazırlanmıştır. Bölüme Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sayısal puan türüyle öğrenci kabul edilmektedir. Eğitim süresi 4 yıl ve eğitim dili Türkçedir. Öğrencilerimiz ilk üç yılda kazandıkları bilgi ve becerileri pekiştirmek, mezuniyet sonrasında mesleki yaşamlarına daha kolay uyum sağlamak ve kaliteli bakım vermek amacıyla son sınıfta klinik/alanlarda haftanın üç günü bulunarak uygulama yaparlar. Mezunlarımız ‘hemşire’ unvanı alırlar. Hemşire unvanı aldıktan sonra hastaneler, aile sağlığı merkezleri, okullar, çocuk esirgeme kurumları, yaşlı bakım merkezleri, huzurevleri, evde sağlık hizmetleri, ceza ve tutukevleri, iş yerleri, danışmanlık merkezleri, Ar-Ge merkezleri, gibi sağlık hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Hızla gelişen, iş bulma garantisi olan meslekler arasında ilk sıralarda olan hemşirelik mesleği akademik kariyer açısından da çeşitli fırsatlar sunmaktadır.
Bölümde; 3 Profesör, 4 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 5 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.
Bölüme ilk öğrenciler 2020-2021 eğitim-öğretim yılında alınmıştır.